lördag 18 april 2015

Yuc - Tacofiesta på Odenplan

Typ av måltid: Middag
Plats: Stockholm, Sverige
Datum: 27 mars 2015

Bäst: Crudo - Koreansk tartar-taco
Guide Michelin: -
The World's 50 best: 
Övrigt: Helt nyöppnat 
Webbsida: http://yuc.se


Nästa stora trend i Sverige (efter burgare) kommer säkerligen bli tacos! Vissa inbitna menar säkert att denna trend redan är en trend i Sverige, men i nivå med burgare är den nog inte än. För några veckor sedan åt jag en underbar lunch på Little Meats i Göteborg. I slutet av januari öppnade Melkers nya Publico. I New York i januari var min svåraste bokning att lösa det nya och überhypade Cosme och många andra relativt nya ställen i matstaden nummer ett jobbade också med tacos. Så, igår besökte jag Stockholms senaste tillskott inom denna kategori. 

Yuc ligger vid Odenplan i Stockholm och öppnade 4 mars. Jag läst en artikeln i Nöjesguiden för någon vecka sedan och blev sugen att testa. 


Väl på plats på fredagskvällen var det väldigt mycket folk. Första delen av restaurangen är en stor bar med en skön AW-stämning. Där går det också att äta, men inga bordsreservationer. I ett hörn stod en DJ, framför vilken det spontandansades lite då och då. Efter att ha gått igenom första delen kom vi fram till delen där gäster med bordsreservationer sitter. 


Vi fick ett varmt välkomnande och hjälp av flera olika medarbetare. Efter att ha tittat igenom menyn bestämde vi oss för ett par rätter vardera, samt några att dela på. Till maten dracks Riesling, Chardonnay och mexikansk öl.

Entré
Bar-delen med ej bokningsbara platser
Menyn
Interiör
Vi tog flera olika sorter: mjukt bröd, med hårt bröd och sides. Några kom inte med på bild. De som kom med på bild:
Aguacate - Sotad avokado med rostad jalapeño
Barbacoa - Långkok på högrev
Camote Frito - Friterad sötpotatis med chimichurri och valentinacreme
Pollo Loco - Dubbelpanerad kyckling med jalapeñocheddar
Crudo - Koreansk bifftartar med valentinacreme
Dulce Cajeta - Dulce de Leche-glass med manjar
Yuc är ett riktigt trevligt med härlig stämning, bra service och schyssta priser samt trevlig personal. Råvarorna är bra och menyn lagom stor. Ljudnivån är hög och stället passar inte bara som restaurang, utan även för att ta ett par glas eller drinkar. Känslan är att en perfekt kväll på Yuc är att börja äta med ett gäng vänner och sedan fortsätta med en AW och en fiesta. Jag kommer tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar