tisdag 7 juli 2015

Jazzköket - naturligt härligt i Östersund

Typ av måltid: Middag
Plats: Östersund
Datum: 12 maj 2015

Bäst: Smöret & vinet
Guide Michelin: -
The World's 50 best: 
Övrigt: Årets Hjärtekrog i White Guide 2015
Webbsida: http://jazzkoket.se

"Sweden's no 1 sustainable restaurant" möts man av på hemsidan till Jazzköket, en krog i Östersund som kombinerar musik och gastronomi och där all mat är från regionen och/eller ekologisk. Stället ligger mysigt på en innergård, på den största gågatan i staden. En kväll i maj var jag där och hade bokat Jazzköket.

Jazzköket kör både frukost, brunch, lunch och middag
Välkommen
Inredningen är väldigt enkel, men kul. På sätt och vis får man känslan av en fritidsgård, men i en positiv bemärkelse. Längst in i lokalen finns en liten scen, där det tydligen är konserter lite då och då.
Interiör
Öppet kök
Menyn såg spännande ut och jag valde gravat lamm till förrätt och fläsk till huvudrätt. Till maten ett mycket trevligt naturvin, ett Pinot Noir från Bourgogne från härliga importören Viniologi. Vi fick också bröd och ett vansinnigt gott, brynt, kolasmakande smör. Knäcksmak!
Naturligt Pinot Noir
Smör med knäcksmak. Underbart!
Vin
Till maten. På en spännande meny valde jag:
- Gravat Årendalslamm, smörad ostronskivling, inlagd jordärtskocka, dukka och lingonketchup.
- Fläsk från Görvik, honungsglaze, ärtcreme, chili, ingefära, citrongräs, puffade glasnudlar och rostade hasselnötter
- Blåbärssviss
Förrätt
Huvudrätt
Efterrätt

Bra och spännande mat, trevlig service och riktigt bra vin. Helt enkelt ett bra tips vid besök i Östersund!
Väggkonst
Koncept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar